Hos Busfrö kan man lämna in begagnade kläder och prylar, som sedan säljs i butiken. Butiken får en provision på det som säljs och resten gåt tillbaka till säljaren. För många är det ett smidigare alternativ till att själv sälja sina begagnade kläder på nätet. Sedan starten i Västervik 2010 har Busfrö växt och butiken har öppnat som franchise i Norrköping, Motala, Kalmar och Jönköping. Nu är alltså fler butiker på gång.

– Vi söker nya franchise-tagare i det som vi kallar fas 2 av etableringen. Fas 1 var närområdet. Den här gången riktar vi in oss på studentstäder och lite större städer. Förutom Oskarshamn som är ett litet wild card i sammanhanget, säger Stina Qubti, grundare av konceptet Busfrö.

– Först tänkte vi att det är för nära och för litet, men vi har fått så bra respons från Oskarshamnsborna att vi känner att vi vill satsa även där.

Även i de nya butikerna kommer det handla om samma koncept, med barn- och damkläder till att börja med, för att sedan utöka med heminredning.

Men än så länge är inget klart.

– Det är alldeles nytt att vi dragit igång den här rekryteringen. Det känns jättekul och vi har redan fått massor av respons, till och med från USA och Ryssland! Men där är vi inte än, skrattar Stina Qubti.

Hon berättar att många lokalbor på de platser där de hoppas kunna etablera sig nu hör av sig och tycker det är roligt, även om de själva inte är intresserade av att driva en butik.

– Vi har bra nätverk på de orter vi söker. Nu gäller det att hitta just rätt person till uppgiften. Det kommer vi att lägga tid och omsorg på, och det är inget vi kommer skynda fram.