Under tisdagen sprakar en brasa i det stora allrummet i bastuhuset på Västervik Resort. Ute på den stora bryggan sitter besökare i solen med havet nära inpå.

– Jag försöker alltid följa med på utflykterna som ordnas. Det blir enformigt annars, med samma saker varje dag. Att vara i naturen är det bästa, säger Maj-Britt Söderlind, som bor på Gertrudsgården.

Fia Wilensjö, aktivitetssamordnare på äldreboendena Vapengränd och Gertrudsgården, berättar att det är första gången de besöker bastun, men utflykter i sig är inte ovanliga.

Artikelbild

| Fia Wilensjö serverar och i solen sitter, från vänster: Inger Larsson, Sven Andersson, Erik Ström, aktivitetsledare, Maj-Britt Söderlind och Christina Andersson.

– Vi ordnar med aktiviteter ofta och lyssnar in vad som önskas. Att få vistas i naturen är det många som efterfrågar och mår bra av.

I Västervik är det nära till både skog och hav. På just den här utflykten finns, för den som vill, möjlighet till både bad i tunna och bastubad. Kanske ett dopp i havet för den som är lite äventyrlig. Fia Wilensjö säger dock att man inte behöver åka långt eller göra så stor sak av en utflykt. Det viktiga är att få miljöombyte och uppleva något nytt.

– Vi gör den här aktiviteten i två dagar och räknar med att det kommer 60-70 pensionärer.