De har varit muntligt överens länge men det är först nu som allt har blivit klart. Det är Jesper Björkman och Johan Andersson, arrangörerna bakom Löga beach party, som ska ta över nattklubben Palladium.

– Det har alltid varit en dröm jag haft, att driva nåt sånt här. Man har haft många grymma kvällar här när man var yngre, säger Jesper.

Han och Johan tycker båda två att det fattats något i Västervik sedan Palladium stängde i början av 2015. De har planer på att vidareutveckla verksamheten och framför allt utebaren ska göras i ordning. Tanken är att den ska vara öppen hela sommaren och att man ska kunna sätta sig där med en drink, förklarar Jesper. Inne i lokalerna är det inte mycket som behöver göras och all utrustning för ljus och ljud finns redan.

Artikelbild

| Äger fastigheten. Bröderna Calle och John Williamsson hyr ut verksamheten till Jesper och Johan.

– Vi behöver mest damma av det, säger Johan.

Den 14 maj öppnar de. De ska satsa på en äldre målgrupp vissa kvällar och på den övre våningen ska de ha olika musikaliska teman, bland annat hiphop och reggae. De kommer att behöva anställa 17 personer och nu börjar de leta personal, både bartenders och annan personal.

Calle och John Williamsson äger fortfarande fastigheten och ska till att börja med hyra ut verksamheten till Jesper och Johan. Ägarna säger att det känns väldigt bra att Jesper och Johan tar över eftersom de har bra visioner.

– Vi är väldigt tacksamma för att vi får möjligheten att jobba med vår dröm, säger Jesper.