Det är inte första gången som de två slår sina påsar ihop. Förra året hade de också gemensam utställning, vilket uppenbarligen gav mersmak.

Liz Pettersson målar vanligtvis färggranna bilder som blir tavlor och olika tryck. Så också till den här utställningen. Men hon har även, nästan oundvikligen, tagit intryck av KG:s kreationer i koppar och nu själv provat på metallbearbetning.

– Det är frigörande på något sätt att banka på metall. När jag gör det, med mycket hjälp från KG så klart, så blir det hjärtan. I alla fall den här gången, säger hon.

Artikelbild

| KG Pettersson och Liz Petersson ställer ut tillsammans. De arbetar på helt olika sätt, men fantasin förenar deras konst.

KG:s skapelser hänger överallt i verkstaden. De har som vanligt tvetydiga och ibland ordvitsiga namn och hämtar stoff ur KG:s fantasivärld.

– Det börjar med föremålet och så utgår jag från det. Och efter det kan det hamna lite var som helst.

En gammal kaffepanna har blivit en luftballong, en vas har tagit bilform.

De båda har känt varandra i 30 år och trivs tillsammans.

– Förra utställningen var det så livfullt och god stämning. Vi hade Euphonia Jazzband som spelade för oss, det gör de den här gången med, och det var väldigt roligt, säger KG Petersson.

– Vi märker också att vår konst passar så bra tillsammans, fast den är olika. Men fantasin finns med i båda fallen, det är nog det som gör att vi passar bra ihop, säger Liz Pettersson.

De tror att deras konst lockar olika sorters målgrupp och hoppas på fullt hus och bra stämning.

Utställningen börjar fredagen den 7:e december och slutar söndagen den 9:e.