– Det pågår samtal i detta nu, säger Dan Nilsson, när vi når honom.

Kommunens besked om en miljon kronor var bara en delseger för klubben. Kommunens tillskott är villkorat med att pengarna betalas ut först när man vet att klubben har fått ihop tillräckligt med kapital för att klara den allsvenska licensen. Enligt Dan Nilsson handlar det om ytterligare 700 000 kronor.

– Vi har ett antal förhandlingar som vi ska slutföra. Många av dem har varit i väntläge tills nu. Man har velat se hur kommunen agerar.

Nu tycker Dan Nilsson att kommunen markerat att man tycker att VIK har en verksamhet som är viktig för hela kommunen. Den kommunala miljonen kommer att läggas in i den fond för ungdomsverksamheten som klubbdirektören Johan Rothling presenterat tidigare.

– Vår ungdoms- och juniorverksamhet har vuxit väldigt mycket på senare år, och det har kostat också, säger Dan Nilsson, och fortsätter: Den har gjort det av en anledning. Allt hänger ihop.

Läs mer: VIK får en miljon från kommunen

Han säger också att arbetet handlar inte bara om att jaga kapital. Budgeten för den kommande verksamheten har stramats åt ordentligt.

Kan det påverka utsikterna för det sportsliga den kommande säsongen?

– Givetvis har budgeten en betydelse. Det ställer krav på sportchef och tränare, men vi är inte den enda klubben i allsvenskan som är i den här situationen.