Eftersom intresset för att delta var så stort flyttades mötet från Bruksliden till Ankarsrums skolas aula. Med på mötet är också Västerviks kommuns kommunalråd Tomas Kronståhl, för att kasta lite ljus i de frågor där kommunen är inblandad.

Samhällsföreningens Torbjörn Gustavsson välkomnar intresset, men skulle framför allt önska att fler tog klivet upp för att aktivt hjälpa till i föreningen.

– Vi jobbar med de frågor som inte berör några andra av våra lokala föreningar, det som annars skulle ha fallit mellan stolarna. Vi får ofta höra någon borde göra något åt det, eller det, men vem är denna någon? undrar han.

Artikelbild

| Engagemang. Torbjörn Gustavsson, ordförande i Ankarsrums samhällsförening, önskar att fler ville engagera sig.

Samhällsföreningen försöker helt enkel vara den där någon som gör något. Att öppna upp styrelsemötet och bjuda in bygden tycker han var ett sätt att dels förmedla vad föreningen gör och förhoppningsvis även locka fler att engagera sig.

– Det är för att göra samhällsföreningen synlig.

Föreningen har bland annat kontinuerlig kontakt med kommunen i många frågor och ett stort frågetecken har länga varit vad som händer med den gamla Ica-butiken som KF Göta numera äger och som från början skulle renoveras och satsas på. Där kunde Tomas Kronståhl komma med lite nyheter.

– Vi håller på och jobbar med frågan och bjöd in KF Göta till kommunen för att se om vi kan hitta en gemensam lösning. Problemet är att de inte har några pengar att satsa i Ankarsrum. Vi har bildat en arbetsgrupp, där kommundirektören är ordförande, och vi tar det på största allvar, säger han.

– Finns det ingen annan lösning så är jag beredd att titta på hur det skulle kunna fungera om kommunen skulle gå in och renovera eller riva och bygga nytt, förutsatt att vi får ett långt hyresavtal. Den lösningen har gjorts på andra ställen i länet och det har vi sett fungerat.

Andra frågor som avhandlades var till exempel papperskorgar för hundpåsar, röjning av sly och buskar och asfaltsskador.