Det var i slutet av juni i år som personen halkade och föll baklänges och ned cirka 1,5 meter från en ställning. Personen hann rotera och ta emot sig med ett benbrott i ena armen som följd. Företaget har nu anmält händelsen som ett olycksfall till arbetsmiljöverket.

– Han blev omhändertagen av sina kollegor som ringde ambulans, säger företagets ekonomichef.

Mannen fördes till sjukhus där det konstaterades att armen var bruten. Han är ännu inte tillbaka på arbetet.

– Jag har träffat honom och han är efter omständigheterna vid gott mod, säger ekonomichefen.

Företaget har vidtagit åtgärder efter händelsen.

– Som företag ser vi naturligtvis väldigt allvarligt på det som hände på vår arbetsplats, man ska inte behöva skada sig på det här sättet när man går till jobbet. Även om det var en olycka och även om han själv säger att det inte var företagets fel, har vi ändå bytt ut ställningen han arbetade på, säger ekonomichefen.

Företaget har köpt in en mer robust och modern variant som är försedd med räcke runt om. Ifall att någon skulle ramla faller personen då bara in i räcket.

– Det är redan gjort, sen kommer vi att se över vår produktionshall för att se om det finns fler ställen där vi är exponerade för risk, man kan inte helt utesluta att någon kan ramla ner, men vi ska i alla fall se över så att det inte ska kunna hända igen. Vi får vara realistika, vi kan inte eliminera alla risker som finns, men naturligtvis ska vi som arbetsgivare göra allt vi kan för att det inte ska hända igen.