Det var under lördagsnatten, någon gång före klockan 02 som larmet om branden kom till räddningstjänsten i Västervik. Branden hade utbrutit i Ankarsrum på ett ställe mellan Masugnsvägen och Bruksvägen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det i en mindre förrådsbyggnad alternativt en föreningslokal. Branden var kraftig och själva byggnaden gick inte att rädda.

Enligt polisuppgifter till Radio Kalmar sökte polisen med hund efter misstänkt gärningsperson. En man påträffades och greps. Vid 06.17 anhölls mannen av jouråklagare i Kalmar misstänkt för mordbrand eller möjligen skadegörelse.

Läs mer:Snacket går efter ännu en brand i Ankarsrum

Under lördagen var såväl jouråklagare som polis väldigt förtegen om omständigheterna kring branden. Enligt åklagaren skulle mannen förhöras under lördagen. Polisen skulle också inhämta fler detaljer om själva branden. Bland annat uppgifter om hur stor risken varit för att branden skulle sprida sig. Polisen var under lördagen förtegen om händelsen men enligt en uppgift ska den anhållne mannen vara i 35-årsåldern.

Som vi har berättat tidigare har det brunnit vid flera tillfällen i området. Räddningstjänsten uppgav på stormötet på orten i augusti att det då hade noterats 17 bränder i området, vilket är mer än normalt.

Läs mer:Så var stormötet om bränderna på orten

Läs mer:De har hittat en ny lokal efter branden