Det började för sju år sedan. Jeanett Silwärn började fotografera på allvar.

– Tiden flyger i väg och stannar på samma gång. Det är det gränslösa som är så kul. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Inspirationen hämtar hon när hon lyssnar på musik, promenerar och joggar.

Artikelbild

| Fotograferandet fungerar som en ventil för livets berg- och dalbana. Jeanett Silwärn började fotografera på allvar 2011.

– Djur och natur betyder jättemycket i mitt skapande och människor.

Hon berättar att hon i skapandet bearbetar mycket känslor.

– Det är väldigt mycket en ventil för livets berg- och dalbana.

Jeanett Silwärn arbetar med bildbehandlingsprogram och har ett digitalt ritbord. Oftast utgår hon från sina fotografier. Ibland börjar hon med att skissa och målar på papper.

Artikelbild

| Fotokonstnären Jeanett Silwärns verk som hon också säljer i sin webbshop.

För några år sedan startade hon en webbshop.

– Det började med att jag sålde lite inramade tavlor, då kom jag att tänka på att jag kanske skulle starta en webbshop. Då krävdes det F-skatt så då startade jag företag, säger Jeanett Silwärn som har företagandet som en sidoverksamhet.

Artikelbild

| Jeanett Silwärn arbetar vid ett digitalt ritbord men det händer också att hon ritar och målar på papper.

Hon tänkte inte efter så mycket när hon startade företag.

– Jag bara körde. Först och främst är skapandet en stor passion och jag vill inte att glädjen försvinner. Sen får vi se vad det utvecklas till.

Artikelbild

| Jeanett Silwärn fotograferade tigern på Kolmården och postern heter Evanescent. Bilden är ett fotomontage och hon har kombinerat olika digitala tekniker. "Den är gjord som en slags påminnelse om att inget varar för evigt, lev här och nu."

Just nu är hon föräldraledig och tar uppehåll från sina studier. Hon har studerat ett år på utbildningen Digital design på Högskolan Kristianstad.

– I utbildningen ingår även webbdesign och hittills har den gett mig grafiska kunskaper, säger Jeanett Silwärn och berättar att hon har hjälpt musikband och företag att ta fram logotyper, något hon gärna vill utveckla.