De är redo inför nyårsdagen

Inför nyårsdagen, den mest intensiva pizzadagen på året, har pizzeriorna förberett med ingredienser och extra personal.

Det blir extra intensivt för pizzabagarna på nyårsdagen.

Det blir extra intensivt för pizzabagarna på nyårsdagen.

Foto: Kristina Westring

Västervik/Gamleby2017-12-29 18:00

– Nyårsdagen borde kallas för pizzadagen, säger Kendal Yildirim som driver Pizzeria Acapulco i Västervik.

På nyårsafton är det stängt på Acapulco för att öppna med full kraft på nyårsdagen. Kendal Yildirim berättar att de gjort stora beställningar av råvaror och även sett till att det finns extra personal tillgänglig.

– Vi brukar baka mer än dubbelt så många pizzor på nyårsdagen jämfört med andra dagar.

Den mest beställda pizzan är kebab och pommespizza med extra sås; Hammare special, som är en av Acapulcos 110 sorter.

På Pizzeria Victoria i Västervik planerar de också för nyårsdagen.

– Vi förbereder ett par dagar innan och ser till att allt fungerar optimalt. Det måste finnas ordentligt med råvaror hemma och vi tar in en extra personal. Beställningarna börjar runt klockan ett på dagen, men det varierar lite från år till år, säger Marielle Eriksson.

Hassan Hadrous på Pizzeria Fungi i Gamleby säger att de sätter rejält med deg och har fullt med råvaror i förrådet. I Gamleby är det också populärt med kebabpizza med pommes.

Den pizza som sålde mest i Sverige på nyårsdagen 2017 var Vesuvio, enligt en undersökning gjord av Onliepizza. Vesuvio vinner även resten av året och är den stora favoriten i Sverige. På andra plats hamnar kebabpizzan och på plats nummer tre finner vi Hawaii. Onlinepizza skriver på sin hemsida att de mest ogillade ingredienserna under 2017 var sardeller, banan, musslor, ananas och tonfisk. I Stockholm är pizza dyrast och billigaste är de i Eskilstuna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om