Under fredagen var det ett 15-tal personer som samlats i skuggan kring en ljusgrön uppfinning som liknar en minigolfbana. På äldreboendet Rosavillas innergård var det premiär för aktiviteten golfkarusell. Banans längd är cirka tre meter och i slutet sitter en del som går att snurra beroende på vilket hål man ska spela.

– Det är nio olika ”banor” med varierande svårighetsgrad. Alla kan vara med och det finns både korta och långa klubbor, säger Kicki Johansson, områdeschef för äldreomsorgen i Västervik norr.

Det är många som testar och när bollen hamnar rätt och rullar rakt ner i hålet duggar applåder och skratt tätt. Barbro och Roland Ekström har bott på Rosavilla i fyra år och de är gärna med på de olika aktiviteterna som ordnas.

Artikelbild

| NY. Barbro Ekström testar golfkarusell. En ny aktivitet på Rosavilla i Västervik. Undersköterska Eva-Lena Erntsson assisterar.

– Det här är ett väldigt bra initiativ. Det förhöjer humöret, folk blir glada och skrattar. Jag som inte längre kan stå på benen kan ändå vara med och spela, säger Roland.

Undersköterska Eva-Lena Ernstsson säger att spel av olika slag är populärt bland de äldre. Det blir aktivitet med naturlig kroppsrörelse.

Golfkarusellen kunde köpas in genom kommunens projekt ”Små steg – stora förbättringar”.