Det är tre år sedan Carl-Einar Häckner uppträdde i Gamleby folkpark och lördagen den 18 augusti är det dags igen.

– Carl-Einar Häckner tycker om att vara i Gamleby. Han har faktiskt ringt och frågat om vi vill boka honom, säger Sanne Swahn, ordförande i Gamleby folkparksförening.

Föreställningen beskrivs som "rykande färsk ... fylld med hysteriskt vansinnestrolleri, monologer och visor i en isbjörnssaga för att hålla värmen".

I sommar erbjuder folkparken två barnföreställningar.

Den 6 juli kommer Pantomimteatern med föreställningen "Besser & Wisser vet bättre".

– Den handlar om Besser och Visser som vet bäst och som inte behöver några ritningar när de bygger saker, de vet precis hur de ska göra ändå, säger Sanne Swahn.

"Besser & Wisser vet bättre" beskrivs som "en slapsticksföreställning med mycket värme och humor".

Den 29 juli är det dags för sommarens andra barnföreställning. Då kommer Eva Funck till folkparken med föreställningen "Djungelns hemlighet". Den handlar om Eva och Hönapöna. De har läst i tidningen att det finns guld i djungeln och tar sig dit. Väl framme i djungeln får de hjälp av en orm, en loppa och ett lejon.

Danskvällarna i Gamleby folkpark har redan haft premiär. Nästa inplanerade danskväll är den 27 juli. Då kommer dansbandet Kindbergs, som drar ut på sin sista turné.

– De slutar spela i oktober, berättar Sanne Swahn.

Därefter är ytterligare två danskvällar inplanerade. Den 10 augusti kommer Highlights till folkparken och den 24 augusti är det Casanovas tur.