HT-hallen förvandlades under helgen till ett paradis för alla som gillar att hoppa, springa och göra kroppsliga utmaningar. Max Argus, 8 år, från Gagersrum, tyckte att en av de roligaste grejerna var att försöka hålla sig fast på den mekaniska tjuren. Den kränger, bockar och snurrar medan ryttaren har ett sjå att hålla sig kvar på ryggen. Max lyckades med konststycket att sitta kvar i 64 sekunder innan han kastades av och landade på det mjuka underlaget. En riktigt bra tid, enligt tjurens operatör.

– Jag kollade på några andra innan, och knepet är att sätta fötterna under hornen på tjuren. Det hjälper att hålla balansen, säger Max.

På en enorm luftkudde hoppar Gunnebotjejen Novalie Mansfeld, 5 år, omkring.

Artikelbild

| Utmaning. Max Argus klarade 64 sekunder på den mekaniska tjuren. Det var en av många kul utmaningar på hoppborgslandet i Totebo.

– Den här saken är jättestudsig, säger hon glatt med andan i halsen.

Vid hoppborgarna för lite mindre barn ska just bröderna Axel och Gustav, från Vena, åka rutschkana tillsammans med pappa Erik Solberg. Mamma Emma Nyberg står beredd med mobilen.

– Barnen älskar det här. Vi tycker att det är bra att man satsar på något lite extra för barnen i de här trakterna, säger hon.

Mattias Västerlund från Totebo IF berättar att det är andra gången de ordnar med hoppborgar och i år verkar de slå förra årets besöksantal.

Artikelbild

| Kana. Erik Solberg ska just åka kana med barnen Axel, 1,5 år, och Gustaf 4 år. Glädjen går inte att ta miste på.

– I går, lördag, hade vi över 200 betalande. Det hade vi inte räknat med.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Totebo IF, Svenska kyrkan och socialkontoren i Västervik och Vimmerby.