Det kommer inte att bli precis som vanligt. Tomas Kronståhl (S), har meddelat sin avgång som kommunstyrelsen ordförande.

– Det kan bli en lite dominospel av det hela eftersom hans tippade efterträdare Dan Nilsson i dag är kommunfullmäktiges ordförande. Samtidigt har man ju vice ordförande så det behöver inte bli särskilt dramatiskt, säger Ulrik Alvarsson.

Om man får spå i framtiden verkar det som att två frågor kan leda till intressanta debatter.

– Dels är det frågan om integrationsstrategis som ska behandlas. Där har Sverigedemokraterna kommit med ett eget förslag, där man bland annat vill minska på asylinvandringen. Det tror jag kan leda till debatt, det brukar sådana frågor göra.

Även hamnen kan vålla debatt.

– Man ska även fatta beslut om en hamnstrategi. Där har Smålandshamnar kommit fram till att man vill öka trafiken i hamnen med 50 procent till 2023. Det är alltså inte ett politiskt mål utan man får förmoda att man räknat på det och att det är realistiskt.

VT kommer som vanligt att rapportera live från kommunfullmäktige, berättar Ulrik Alvarsson.

– Det var en chansning som föll väl ut kan man säga. Det är kul att det finns ett intresse från allmänheten. Det blir också artiklar i tidningen och på webben.

Kommunfullmäktige sammanträder den 24 september på Västervik Teater och Konferens (Bryggaren) klockan 13.00. Allmänheten är som vanligt välkommen.