Anders Loman meddelade i talarstolen vid måndagens kommunfullmäktigemöte att han kommer att lämna Sverigedemokraterna för att ansöka om medlemskap i Socialisterna – Välfärdspartiet. Loman har tidigare varit gruppledare för Sverigedemokraterna i Västervik. Anledningen till partibytet uppger han är att Sverigedemokraterna visat sig vara något annat än det han tidigare trodde.

– De vill bara anpassa sig till ett liv i maktens korridorer. De bryr sig inte om folket. Det är bara anpassning till att regera med Moderaterna. Det har varit ett spel bakom kulisserna sen 2014, säger Anders Loman.

Han menar att förslag som han och andra i partiet kommit med har blivit bortprioriterade då de ledande i partiet velat gå i Moderaternas riktning. Istället upplever han att Socialisterna – Välfärdspartiet mer liknar det Sverigedemokraterna stod för tidigare och därför byter han nu parti, något han funderat på sedan en tid tillbaka.

– Det ha växt fram sedan jul och så har jag blivit mer och mer säker, säger han.

Johannes Regell, gruppledare i Socialisterna – Välfärdspartiet, som befann sig på kommunfullmäktige, säger att partiet är glada för tillskottet.

– Det känns skitbra, det ger hopp om framtiden. När vi kan vinna aktiva Sverigedemokrater över till att vara med oss visar det att vi kan besegra dem, säger han.