Västerviks kommuns LAN-party på Mejeriet under sportlovet startade vid lunchtid på onsdagen och avslutas först vid nio på fredag morgon. Deltagarna är från sjätteklassare upp till gymnasiet.

Under dessa dagar har sömn inte högsta prioritet, för att uttrycka sig försiktigt. Däremot ägnas obegränsad tid åt de olika tv-spelen.

– Själv spelar jag mest Overwatch där man tävlar om att ta över en plats på kartan från ett annat gäng, säger Ingrid Jersblad, 13, som hade med sig en färdiggjord pastalåda när hon kom och bara har slumrat en enda timme i en fåtölj under hela natten till torsdagen.

Artikelbild

| Viktor Söderlind, t v, och Isac Malmberg har spelat Fortnite och en CS-turnering ett dygn utan sömn. Nu ska de ut en stund i snögloppet för att piggna till lite.

Hon är både trött och hungrig när vi träffar henne på torsdagen.

På avskilda platser i Mejeriets stora lokal ligger en och annan av sömn utslagen ungdom och snarkar med vidöppen mun. Alla former av droger är totalförbjudna på LAN-partyt, även vanliga energidrycker.

– Under LAN-partyt vänder våra nära hundra deltagare på dygnet. De kommer från hela kommunen, samt från Vimmerby. Alla har väldigt roligt i och med att de här kan träffas och umgås i verkliga livet och inte bara över nätet, säger ansvarige fritidsledare Johan Kjällgren på Mejeriet.

Kompisarna Viktor Söderlind och Isac Malmberg går första året på gymnasiet och tävlar mest i Fortnite och Counter Strike.

Artikelbild

| När man har spelat oavbrutet i ett dygn kan en kortare sömnpaus ibland behövas.

– Den som blir den siste överlevande av hundra deltagare i Fortnite vinner. Vi har klarat oss bra hittills.