- Hon är populärare än partiet, säger Conny Tyrberg.

När vi når honom finns än så länge bara TV4 och SVT.s vallokalsundersökningar, men enligt dem kommer partiet att gå kraftigt framåt. Tyrberg är inte förvånad. Han tycker att man lokalt kunna kampanja i medvind de senaste veckorna.

– Vårt parti har varit tydliga i värderingsfrågor.

Tydlighet är ett ord som återkommer när Maud Ärlebrandt (KD) får analysera sin partiledare Ebba Busch Thor. Även här ett parti i medgång, enligt vallokalsundersökningen:

– Väljare, till och med folk från andra partiet, har kommit fram till oss och berömt våra partiledare. Hon har gjort bra ifrån sig i debatterna.

Ett tredje parti som visar på en kraftig uppgång i vallokalsundersökningen är vänsterpartiet. Där hoppas den lokale företrädaren Leif Svensson på att siffrorna ska stärkas ännu mer under kvällen.

Så ni väntar med att korka upp champagnen?

– Vi kommer att fira. Jag har bakat tårta.

Liberalen Sverker Thorén säger att han framförallt ser fram emot de lokala resultaten.

– Vi känner verkligen att vi nått fram med vår politik lokalt.

Miljöpartisterna hade däremot en riktig rysare framför sig. SVT:s vallokalsundersökning pekade bara på 4,2 procent. Akko Karlsson vägrade att deppa:

– Det är inte färdigt förrän det är över. Det har varit mycket förtidsröster också. Min förhoppning är att vi stannar kvar i riksdagen.