Ulf Kristersson sköt av startskottet med sitt tal i söndags och nu väntar en vecka med flertalet seminarier och tal. Den sjukvårdspolitiska frågan för Sverige engagerar idag fler partier än på länge och lejonparten av Västervikspolitikerna i Almedalen kommer delta i sjukvårdsseminarierna. Förbundsorförande för Moderaterna, Malin Sjölander, och oppositionsråd Harald Hjalmarsson (M) har varit på plats sedan starten.

– Vissa säger att politikerveckan är över men Almedalen har inte spelat ut sin roll än. Almedalen är lite som Hultsfredsfestivalen fast för politiker, säger Malin Sjölander som laddar inför en hoppfull vecka med mycket sjukvårdssnack.

Några av politikerna som kommer representera Västerviks kommun under Almedalsveckan är; Gudrun Brunegård (KD), Sverker Thorén (L), Tomas Kronståhl (S), Anna Bodjo (MP), Kaj Raving (V). I slutet kommer Anders Andersson, ombudsman för Kristdemokraterna i Kalmar län, med ett större gäng politiker, han har hyrt ett vandrarhem där de ska bo och ladda inför KD:s dag som är nu på fredag.

Artikelbild

| Malin Sjölander (M).

På lördagen håller Jimmie Åkesson tal och samtidigt kommer organisationen "Inte rasist men" anordna en zombie-walk i protest mot partiets politik. Där kommer bland annat Västervikaren och miljöpartisten Anna Bodjo närvara.

­– Jag har sparat mina sönderklippta kläder från förra årets walk, säger Anna Bodjo.