Klubben har redan tagit emot elever från fem skolor i Västerviks kommun. Men det kommer också besökare från andra delar av landet. Under fredagen var det S:ta Gertruds skola i Sigtuna som fick ta del av vad båtsällskapet har att bjuda på.

– Jag har inte seglat förut och det här är jättekul. Jag har även paddlat kajak och rott roddbåt, säger Lucas Häggqvist, som går i 6:an.

Klassens lärare, Cecilia Mann, berättar att det är tredje gången hennes skola är i Loftahammar med sjätteklassare. Det är ett bra sätt att få ihop grupperna och de pedagogiska vinsterna är stora.

Artikelbild

| Båtvett. En sjätteklass från Sigtuna tar del av vad Loftahammars Båtsällskap har att erbjuda.

– De lär sig samarbete och att övervinna rädslor. För de flesta är det här helt nya upplevelser, säger hon.

Loftahammars båtsällskap har flera olika aktiviteter riktat till barn och ungdomar. På vintern kan de testa isjakt och på sommaren gå i veckolång seglarskola. Skolverksamheten är en viktig del för att ge elever en chans att testa segling.

– Ofta är det föräldrarna som styr barnens val av fritidsaktivitet. Här får de möjlighet att känna på segling på egen hand. De flesta kan segla riktigt hyfsat efter en dags träning, säger Sig Pettersson, som är en drivande kraft i klubben.