– Vi har haft en konsult inne och tittat på området och fick tre förslag. Vi lutar åt ett av förslagen med bland annat en ishall med extra isyta, en ny simhall och en fotbollsarena, allt under ett tak, ett helt sportcenter, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Kronståhl (S).

Planen är en del av den ekonomiska planeringen för 2018–2019. I området ingår också planer för handel, skola och boende och, förklarar kommunstyrelsens andre vice ordförande Harald Hjalmarsson (M), är ett projekt i miljardklassen.

– Det är en bra vision för hur vi skulle kunna disponera området. Nästa steg blir att presentera det för föreningar och potentiella investerare, för att se vilket intresse som finns och få en känsla för kostnaden. Då kan vi också fundera på vilken driftform vi ska ha, säger Harald Hjalmarsson.

Artikelbild

| Kommunen vill bygga sportcenter på Bökensved, med ny simhall och ishall med extra isyta.

Kommunstyrelsen vill nu gå vidare med en utvecklingsdag för att diskutera Bökensvedsområdets framtid.

– Förhoppningen är att det blir ett område där vi väver ihop idrott, näringsliv och även kultur och bostäder, säger Conny Tyrberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Det förslag som kommunstyrelsen föredrar är också ett som prioriterar simhallen, något som varit viktigt för många i kommunen och flera hundra förslag till förändring kom in under hösten. På veckans kommunstyrelsemöte behandlades även ett medborgarförslag angående ny simhall, där förslagsgivaren önskar en varmvattenbassäng för rehabiliteringsträning. Förslaget kommer att läggas till de andra i arbetet kring en ny simhall.