Västervik fylls allt mer på med turister. Uteserveringarna är välfyllda och försäljningsstånden börjar radas upp. Allt är i sin ordning. Havet, Visfestivalen och Västerviks Resort är några av anledningarna till att Västervik lockar som turistmål.

– Vi reser just nu genom Sverige. Jag läste om Västervik på internet och vi bestämde oss för att åka hit. Det som lockade var havet och alla öar, berättar Nadine som tillsammans med son och make är på besök från Tyskland.

– Vi har märkt att det finns mycket här att göra som turist och kultur och natur möts på ett spännande sätt, fortsätter hon.

Artikelbild

| Pappa Henrik Bäckmark tillsammans med döttrarna Ella och Clara. Det som lockar familjen till Västervik är utbudet av aktiviteter.

Några andra turister som också hittat till Västervik är Torsten och Berit Schöberg från Linköping. De är i Västervik över dagen och berättar vad som tydligt lockar dem till staden.

– Havet, helt klart. Vi sitter och njuter med en glass och kollar på alla båtar. Vädret är på topp, berättar paret.

En av aktiviteterna som lockar turisterna på Västerviks Resort är linbanan uppe på äventyrsberget. Med en åktur på 500 meter får man en fin vy över staden och resorten, berättar Gustav Dolk som är huvudansvarig för linbanan.

– Under högsäsongen som det är nu så har vi nog 60-70 personer som åker dagligen, fortsätter Gustav Dolk.

Artikelbild

| "Just nu är jag lite nervös", berättade Ella Bäckmark innan hon påbörjade den 13 meter höga klättringen.

Några av dagens åkare är systrarna Ella och Clara Bäckmark, som åker tillsammans med pappa Henrik Bäckmark.

– Just nu är jag lite nervös. Jag var höjdrädd när jag var yngre, men inte längre. Fast det är fortfarande nervöst, berättar Ella Bäckmark innan hon klättrar upp för den 13 meter höga stegen.

Artikelbild

| Clara Bäckmark får hjälp av pappa Henrik att ta första stegen.

Vad är det som lockar med Västervik?

– Det som lockar är att det finns mycket aktiviteter, som den här, säger Henrik Bäckmark innan den 500 meter långa åkturen drar igång.