För sjätte året i rad anordnas musik- och dansfestivalen Festifall på Mejeriet i Västervik. I en soffa i foajén sitter tre av medlemmar i Vimmerbybandet BJØRN. I programmet definieras BJØRN som ett hiphopband. Bandmedlemmen Adam Alvin tycker att det egentligen är lite svårt att definiera vilken typ av musik de spelar.

– Det är en mix av allting. Just nu är rap roligast. Vårt beat är alltid lite i balladform, säger BJØRNs Henrik Svensson.

De fyra bandmedlemmarna lyssnar alla på olika typer av musik.

Artikelbild

| Musiker. Erik Rengren är både arrangör och musiker under Festifall.

– Det brukar bli lite kaos i studion när vi spelar in, kommenterar Henrik Svensson.

– Vi har lite svårt att komma överens, men det är faktiskt bara en fördel, menar Ludvig Boman.

Uppe i Mejeriets kafé sitter Erik Rengren och spelar gitarr. Han övar inför kvällens uppträdande. Erik Rengren är både arrangör och artist under kvällen. Festifall arrangeras nämligen av Mejeriet ung och ungdomsföreningen Kung, som Erik är medlem i. Kung står för Kultur utan några gränser.

– Jag brukar spela energisk folkpop, men jag tänkte att jag skulle vara lite lugnare i kväll och spela lite mer lugnt akustiskt. Men det är åt folkpophållet, säger Erik, som även kommer att vara gitarrist åt Elin Namnieks från Oskarshamn under kvällen.

Artikelbild

| Olika. BJØRNs Ludvig Boman tycker att bandmedlemmarnas olika musiksmak och skilda åsikter är en tillgång för bandet. Henrik Svensson, Adam Alvin och Ludvig Boman väntar på att äntra scenen.

Erik Rengren ska främst spela egen musik. Han började skriva musik tidigt, men låtskrivandet blev mer seriöst när han gick på högstadiet, nu går han första året på gymnasiet.

Kvällens sista artist är Jens Hult, som deltog i Idol för några år sedan