På måndagen, sportlovets första dag, besökte hon biblioteken i Ankarsrum och Överum för att hålla skrivarverkstad för barn i mellan- och högstadieåldern.

Åsa Anderberg Strollo har skrivit tio barn- och ungdomsböcker hittills genom åren, varav den senaste, "Iskalla skuggor", i dagarna även släpps som ljudbok.

Som utbildad manusförfattare skriver hon även för tv och film – men då för vuxna. "Sthlm Requiem" och "Rederiet" är exempel på några tv-projekt som hon varit involverad i.

Artikelbild

| Åsa Anderberg Strollo har gästat kommunen flera gånger förut för att hålla skrivarkurser för barn och ungdomar på skolloven.

– Just nu arbetar jag med en kommande serie som så småningom ska kunna streamas på Viaplay. Vi är en grupp manusförfattare som arbetar tillsammans. Mer än så får jag nog inte avslöja i nuläget, säger hon.

Att hon, då hon arbetar med sina egna bokprojekt, valt att skriva för målgruppen barn och unga har med förmågan att minnas att göra.

– Jag tillhör dem som verkligen minns hur det var att vara barn, säger hon.

Hon kan utan problem hitta tillbaka till sitt åttaåriga-, tolvåriga- och 16-åriga jag.

– Nu har jag precis lämnat in en kärlekshistoria till förlaget som bygger på egna erfarenheter från tonåren. Den här gången trodde jag faktiskt att jag hade glömt mycket men så snart jag började skriva dök en massa minnen upp, säger Åsa Anderberg Strollo.

– Jag tycker att det är lättare att minnas vem jag var och hur jag var i barndomen och tonåren än när jag var 25. Kanske beror det på att det är så mycket som händer med en under barn- och ungdomsåren.