Det var i början av april som ett Västerviksföretag fick besök av inbrottstjuvar. Enligt företagets företrädare försvann sågar för ett värde på cirka 20 000 kronor vid inbrottet. Polisen genomsökte trakten med hjälp av hundar. Då hittade de en gömma med flera sågar bland annat en röjsåg och två motorsågar. En man som är finsk medborgare erkänner att han stulit en röjsåg av ett företag i trakten men inte de andra föremålen.

Mannen misstänks också för bensinstöld på en gård utanför Västervik och försök till besinstöld på en annan gård. Det är i början av mars som mannen misstänks ha brutit sig in i ett garage och stulit en plastdunk med cirka sju liter bensin. På en annan plats misstänks mannen för att försökt stjäla bensin men inte lyckats.

Samma man är häktad för fler brott både i Västervik och utanför Norrköping. En båtmotor, bensin och sågar är några saker som han misstänks ha stulit. Mannen åtalas för häleri, stölder och narkotikabrott.

Artikelbild

| Begärligt gods. Sommaren är högsäsong för många båtmotortjuvar.

I slutet av sommaren förra året stoppade polisen mannen i närheten av Arkösund i Norrköping. Då hade han en båtmotor och stöldbverktyg i bilen. Båtmotorn värderas till cirka 28 000 kronor var stulen från en båt i Arkösund. Polisen dokumenterade både motorn och flera föremål i bilen för att bevisa stöld. Mannen förnekar att han stulit båtmotorn.

Dessutom åtalas mannen för häleri, då han haft nio kilo koppar i sin ägo, för narkotikabrott då han haft amfetamin samt stöld av bensin och försök till stöld av bensin. Mannen, som sitter häktad, erkänner besinstölden.