– Jag får snart tennisarmbåge efter alla husbilar jag vinkat av.

Det säger Ing-Marie Danielsson Tanttinen som spenderar varje sommar här på Ställplats Sågen vid värmeverket i Västervik. Det är Tjust Bandy som ansvarar för ställplatsen, och allt jobb med husvagnsparkeringen sker ideellt för att dryga ut klubbkassan. I en röd liten stuga sker all service, så som betalning och information. Det finns ingen från föreningen på plats, utan gästerna sköter sig själva. Ing-Marie Danielsson Tanttinen fyller dock en viktigt funktion genom att hålla ett vakande öga och se till att allt är i sin ordning berättar Janne Ingvarsson från Tjust Bandy.

– Vi litar på att folk sköter sig och betalar för sin plats, men Ing-Marie hjälper oss mycket, säger han.

Artikelbild

| Enligt Stefan Dannefalk och Pamela Christensen från Stockholm är utsikten det bästa med Ställplats Sågen.

Ing-Marie Danielsson Tanttinen själv berättar att hon en vanlig dag börjar med att ta emot gästerna som kommer med gotlandsbåten. Sen visar hon var de kan stå, berättar om hur allt från betalning till el fungerar och håller sedan rent och snyggt. De som bor här är allt från gotlänningar till tyskar. Vissa stannar längre, andra bara en natt. Lite längre bort från Ing-Marie Danielsson Tanttinen ligger Stefan Dannefalk och Pamela Christensen från Stockholm med sin husbil. De är på genomresa i Västervik med Öland som mål.

– Det fungerar som ställplats men saknar vissa bekvämligheter, så som dusch. Med det fina läget, precis vid vattnet, hade kanske en brygga inte heller varit helt fel, säger Stefan Dannefalk.