Partiledaren Ebba Busch Thor står som förstanamn på partiets samtliga valsedlar till riksdagen. Länets övriga frontnamn är i tur och ordning Jimmy Loord, Gudrun Brunegård och Eric Dicksson.

– Vi tre började arbeta ganska snabbt efter förra valet. Vi har väldigt olika erfarenheter och frågor med oss, så vi står för en bra bredd, säger Jimmy Loord, kommunpolitiker i Nybro och andranamn på riksdagslistan.

Partiets mest centrala frågor i höstens val rör äldreomsorgen, sjukvården och tryggheten. Man vill bland annat införa äldreboendegaranti inom tre månader för alla som fyllt 85 år.

– Pensionärer är en målgrupp som hela tiden växer. Det finns i dag en stor brist på äldrevårdsplatser och alla får inte plats. Det måste vi göra någonting åt nu för annars kommer det bli närmast katastrofalt, forsätter Jimmy Loord.

Gudrun Brunegård berättar att partiet är starkt förknippat med sjukvårdsfrågor och för att lösa de växande vårdköerna krävs satsningar på primärvården.

– I dag kan det skilja mycket på vårdkvalitén beroende på var i landet man bor. Det behövs en större statlig styrning för vården och vi måste jobba för en mer jämlik vård. Genom en väl utvecklad primärvård kan vi korta köerna, säger hon.

Ett annat område partiet vill satsa extra på är polisväsendet. De menar att det krävs minst 10 000 fler poliser i yttre tjänst och större fokus på trygghetsfrågor.

– Vi måste jobba för att undvika att människor hamnar i utanförskap. Genom våra förslag på att stärka familjeekonomin kan vi motsätta utanförskap redan där, avslutar Eric Dicksson.