I mars köpte Inge Bengtsson tillbaka sitt gamla företag Bengtssons cykel och service som startade redan 1982 i Korsberga utanför Vetlanda. Då hade de förra ägarna hunnit starta en ny butik i Västervik, en affär som gått dåligt från start.

– Det var inte lönsamt. Den har inte gått ihop sig en enda månad sedan jag tog över den. Någon gång måste man ta beslutet, säger Inge Bengtsson, företagsledare.

Butiken i Västervik fick ganska snabbt efter öppningen beskedet att den tidigare ägaren Inge Bengtsson köpt tillbaka verksamheten. Inge hade dessförinnan planer på att trappa ner, och sålde företagtet till de två entreprenörerna Mikael Rantamäki och Roger Fröjd. Vid tillbakaköpet svarade Inge Bengtsson att han inte hunnit fundera på framtiden för Västerviksbutiken, men att han satsade på att driva den vidare. Så blir alltså inte fallet och butiken, med tre anställda, läggs ner.

– Jag hade någon som var intresserad av att köpa den men det blev inget av den affären tillslut, säger Inge Bengtsson.

Av de tre anställda har en redan fått ett nytt jobb, vad som händer med de övriga två är ännu oklart.

Inge Bengtsson visste redan innan han köpte tillbaka verksamheten att butiken gick med förlust, och trots försök så har det inte gått att vända på siffrorna.