Offret hade nyligen varit med om en cykelolycka, och åkte hem till en vän för att hämta en dator som hon tagit hand om i samband med olyckan. Hemma hos kvinnan somnade han på en soffa. Han vaknade sedan upp av att en annan man, 21-åringen, stod över honom och slog honom på benen med en teleskopbatong. När han försökte försvara sig fick han ta emot knytnävsslag i ansiktet.

Under rättegången berättade offret att han kände 21-åringen och en vän till honom – som också befann sig i lägenheten vid misshandeln – på grund av att han handlat narkotika med dem. Både 21-åringen och hans vän, en 24-åring, åtalades för grov misshandel. Tingsrätten ansåg dock inte att bevisen för att 24-åringen var inblandad i misshandeln var tillräckligt starka, och dömer därför enbart 21-åringen för misshandeln.

21-åringen döms även för stöld, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott. Straffet sätts till fängelse i tio månader.

24-åringen frias alltså från åtalet om grov misshandel samt medhjälp till grov misshandel, men döms för ett fall av olaga hot.