”Move Me, Music Film Night by the sea” är ett event med fokus på musikfilm som pågår torsdag till lördag. Kvällarna kommer att ha fokus på olika filmer: på torsdag Bohemian Rhapsody, fredag Rocketman och avslutande dagen Ted - För kärlekens skull . Vi nådde Visfestivalens Calle Åstrand, som tillsammans med Slottsholmen och Biostaden Västervik anordnar filmevenemanget.

– Det är alltid spännande att se hur det kommer att gå när man drar igång nya projekt. Förhoppningsvis kommer det att vara ett stort intresse kring filmerna, säger Calle Åstrand.

Det har visats film i slottsruinen tidigare. Förra året hade den nya ”Mamma Mia-filmen” Sverigepremiär i ruinen, i samband med öppningen av Slottsholmen, och årets filmfestival är en utveckling av det konceptet.

Inför festivalen berättar Calle Åstrand att han gjort en exklusiv intervju med Brian May från Queen som kommer att visas upp i samband med visningen av filmen Bohemian Rhapsody.

Calle Åstrand vet inte riktigt hur biljettförsäljningen har gått, men tänker att den senaste tidens regniga väder gör folk lite tveksamma till att köpa biljetter för en utomhusvisning. Han berättar att filmerna kommer att visas oavsett väder:

– Det är sällan det regnar mycket på kvällarna här i Västervik.

Själv är han mest spänd för att få uppleva Queen-filmen i slottsruinen. Dels till följd av hans intervju med Brian May, men även för att han är nyfiken kring hur filmens konsertdel kommer att låta genom den konsertanläggning som används till ljudet för filmerna.