Entreprenören Håkan Waxegård, som tillsammans med Lotta Andersson driver vandrarhemmet Notviken, har många års erfarenhet inom musik- och underhållningsbranschen. Han har tidigare varit delaktig i flera festivaler, bland annat Hultsfredsfestivalen och Eksjö stadsfest. I sommar kommer han arrangera sitt andra stora evenemang i Västervik.

– Det kommer att bli en 80-talsgala i Slottsruinen. Jag hoppas att vi kommer kunna locka mycket publik utanför Västervik, som är beredda att åka långt för event som det här, säger Håkan Waxegård.

För att nå ut till så många människor som möjligt kontaktade Håkan Västerviks IK, som kommer vara samarbetspartner till galan.

Artikelbild

| Håkan Waxegård och Magnus Nilsson, Västerviks IK samarbetar för att locka en så bred publik som möjligt.

– Vi från hockeyklubben är alltid intresserade av att vara en del av evenemang som gynnar Västervik, och speciellt sommartid då vi annars är väldigt aktiva under vinterhalvåret, säger Magnus Nilsson från Västerviks IK.

– Klubben når via sina kanaler ut till väldigt många människor. Om de kan nå ut till många Västerviksbor så kan vi fokusera på att försöka locka folk utifrån. Samarbetet är även en viktig symbolhandling, lägger Håkan Waxegård till.

Klara artister för galan är bland annat Lili och Susie, Tommy Ekman, Micke Syd från Gyllene Tider och Qvennarn.

– De artister som kanske inte är störst, men viktigast för oss är Jakob Hellman, Monica Törnell och Suzzis orkester. Många är nyfikna på dessa tre artister, säger Håkan Waxegård.

Jonas Hallberg, känd från 80-talsprogrammet Måndagsbörsen, kommer att vara konferencier under kvällen.

Håkan berättar att han hoppas att evenemanget kommer bli ett årligt växande evenemang i Västervik, som kan bidra till stadskärnan och locka mycket folk från andra delar av landet.

– Många av sommarens evenemang vänder sig mest till Västervikspubliken. När man arrangerar stora musikprojekt ska man försöka bredda sig så mycket som möjligt, och kommer det mycket folk utifrån så gynnas staden.

Läktaren från Visfestivalen helgen innan kommer att finnas kvar för galan, som då kommer rymma cirka 1600 personer i ruinen. Visionen är att sälja minst 1000 biljetter, men Håkan säger att han inte kommer bli förvånad om det blir fler.

– Min vision är att minst hälften av publiken kommer bestå av folk som inte bor i Västervik.