Han har tatuerat i många år men det är först nu som Christian Karlsson har tagit steget och startat eget. Tatueringsstudion "Good Times Tattoo Studio" ligger lite undangömd bredvid inredningsbutiken Moore i Allén i Västervik.

Det är en försiktig men samtidigt helhjärtad satsning. Han kommer att jobba kvar på sitt andra jobb – han jobbar heltid på Jula i Västervik – och tatuerar kvällstid och helger. Gradvis hoppas Christian Karlsson att tatuerandet ska ta över.

– Jag har tatuerat vänner hemmavid innan det här i flera år. Att säga att jag är självlärd stämmer inte riktigt. Jag har lärt mig av andra och fått inspiration överallt ifrån. Man lär känna folk och så går det vidare.

Artikelbild

| Christian Karlsson kommer jobba kvar på sitt vanliga jobb. Han hoppas att företaget gradvis ska kunna ta över.

Halvor Larsson tar plats i stolen. Han ska få en bandsymbol på handen.

– Det här blir den fjärde tatuering som Crille gör på mig, tror jag. Det känns bra. Alla mina tatueringar står för något, jag vet att det är en klyscha, men så är det.

– Jag gör mest "black and grey" och "dotwork" (ungefär svart och gråskala, och rastrering, där man skapar skuggor och mörka partier med punkter i huden red.anm.) så en sån här sak gillar jag. Om det är mycket färg eller något annat jag inte är van vid så skickar jag det vidare till någon jag vet gör det bättre, säger Christian.

Känns det nervöst att starta eget?
Artikelbild

| Christian Karlsson har tatuerat Halvor Larsson förut. - På ett sätt handlar det om relationen mellan kunden och mig. Jag blir överlycklig om någon är riktigt nöjd med sin tatuering. Det känns bra i hjärtat, säger Christian.

– Lite. Men det har väl handlat om att jag varit lite feg också, men man måste våga göra det man tror på och älskar. Jag har tänkt på det här i många år och nu testar jag.