Willy och hans sambo Margareta Jonsson flyttade till Rosavillas trygghetsboende för tre år sedan.

– Och jag har tjatat om det här hela tiden, säger han.

– Jag har hållit på länge med träning, på Atletklubben tidigare, tills jag förlorade synen. Så det här blir bra. Jag måste bara lära mig allt först, någon får väl visa mig. Det är ju inte så lätt när man inte kan se.

Artikelbild

| Lyfter. Bertil G. Andersson och Uno Jonsson var bland de första i gymmet. Båda är gamla idrottsmän som ser fram emot att få träna i den nya lokalen. Bakom Uno står Bertils sambo Ingegerd Samuelsson, som även hon hoppas kunna anvnda gymmet framöver.

Gymmet kommer att vara tillgängligt för boende på Rosavilla, de som bor i trygghetsboendet intill, dagverksamheten som håller till i rummet mitt emot och flera hemtjänstgrupper, samt kvällstid för personalen. Lokalen är inte stor, men gymmet är ändå välutrustat. Här finns en motionscykel, en roddmaskin, en multimaskin där man kan göra massor av olika styrkeövningar, en bänk med skivstång och två ribbstolar och en steppbräda. Dessutom hantlar och gummiband med olika motstånd.

– Vi har flera som har pratat om ett gym och vi hade ett rum här som inte utnyttjades, så då ville vi satsa på fysisk aktivitet, säger Daniel Johansson, enhetschef.

– Jag har även en bakgrund som sjukgymnast och tycker det här är jättebra om man vill vara aktiv och träna.

Och det är ingen tvekan om att gymmet varit efterlängtat. Det fylls snabbt av nyfikna som vill titta och prova på de olika grejerna. Uno Jonsson greppar en stor hantel och lyfter vant upp och ner.

Artikelbild

| Invigning. Willy Axelsson har varit en av de drivande krafterna bakom gymmet och får även äran att klippa bandet vid invigningen.

– Han har varit i junioreliten i tyngdlyftning, så det här blir jättebra för honom, säger dottern.

– Det här blir toppen! Det har vi väntat på länge, säger Siv Kullberg.

Artikelbild

| Glada. Daniel Johansson firar det nya gymmet tillsammans med Barbro Ekström och Siv Kullberg.

– Jag har gått på alla gymmen i stan, men nu tar jag mig inte dit utan ledsagare och hemtjänsten kan inte följa med. Och jag vill komma igång igen!