Årets tema är skog och lantbruk, så i år kommer extra fokus att ligga på företagare inom de gröna näringarna. Priser delas ut i sju kategorier.

– Huvudsyftet är att belöna duktiga människor som är förebilder för andra, säger Jan B Frey, som en gång i tiden tog initiativ till Tjustgalan.

Själva evenemanget har den här gången planerats av en programkommitté som förutom Jan B Frey bestått av Jon Sjölander, Västerviks konferens och eventbyrå, Emelie Karlsson och Kristos Sevlidis från Tjustbygdens sparbank, Frederick Lindström från Everday, samt de två programledarna Christin Wahlman och Anna Jeansson, som driver Svensk fastighetsförmedling i Västervik.

Artikelbild

| Christin Wahlman och Anna Jeansson nytt värdpar på Tjustgalan. Bakom står delar av programkomittén: Jan B. Frey, Emelie Karlsson, Tjustbygdens sparbank, Linda Åhman, Harrys, Kristos Sevlidis, Tjustbygdens sparbank.

– Förut har det varit jag och Jon, så det här är mycket roligare, säger Jan B Frey.

Dessutom har det gjort att man kunnat satsa lite bredare. Till exempel, berättar Emelie Karlsson, så kan alla nu följa Tjustgalan i sociala medier.

– Vi har skapat konton på Facebook, Instagram och Linkedin som kommer att administreras av Everday. Där vi kommer att presentera lite om vad som kommer hända på galan, så det är bara att gå in och följa oss, säger hon.

De två programledarna är riktigt taggade för att leda galan, och var inte sena att tacka ja, trots att de aldrig gjort något liknande förut.

Artikelbild

| Christin Wahlman och Anna Jeansson.

– Det var en ära att bli tillfrågade, så det är klart att vi ville vara med, säger Anna Jeansson.

– Och vi gillar nya utmaningar och att prova nya saker, så det ska bli jättekul. Nervöst, men jättekul, säger Christin Wahlman.