Det började med att bildläraren Eleonor Jakobsson själv skapade konst av skräp. Hon bestämde sig för att göra samma sak i skolan och under en dag byggde 17 mellanstadieelever skulpturer.

William Bergenhök har gjort en stor robotskulptur som fått namnet Robbe.

– Jag har byggt på mycket saker och inte tänkt så mycket på hur det ser ut. Om man bara bygger så kommer det att bli bra, säger William Bergenhök som spraymålat Robbe grön och röd.

Artikelbild

| Oscar Lifberg, Frida Oskarsson och William Bergenhök tillsammans med sina skulpturrobotar Mr Ninja Tanjenti Booy, Timmie och Robbe.

En byxgalge med fastsatta pappbitar skymtar under färgen. Han har använt sig av kottar och plastlock från mjölkförpackningar.

Eleverna fick ta med sig eget skräp, men Eleonor Jakobsson öppnade också skolans "skräprum" och där fanns en hel del spännande.

Frida Oskarsson kallar sin skulptur för Timmie. På toppen sitter en fungerande lampa vars sladd är nedstoppad i en avsågad upp och nervänd petflaska. På skulpturen sitter även ett obrukbart eluttag och en gammal nyckel. Hon har även byggt in en liten hylla i skulpturen.

– Jag visste inte vad jag skulle göra, det var väldigt svårt. Men så hittade jag en hylla i källaren och sen byggde jag bara på, säger Frida Oskarsson.

Artikelbild

| William Bergenhöks robot heter Robbe.

Oscar Lifberg byggde två robotskulpturer tillsammans med en kompis. Den ena skulpturen har fått namnet Mr Ninja Tanjenti Booy.

– Vi tog det mesta hemifrån och har tagit sönder ett helt tangentbord, berättar Oscar.

Artikelbild

| Nellie Sjöling, Hannah Fredriksson och Julia Winge har tillsammans skapat Robsterrrrr.

Nellie Sjöling, Julia Winge och Hannah Fredriksson har hjälpts åt att bygga Robsterrr. De fick till och med använda sin billärares gamla träskor.