Den första december får kommunen för första gången en företagslots. Det skriver Västerviks kommun i ett pressmeddelande.

Den nya tjänsten har Camilla Janbring fått. Hon kommer närmast från Västervik Framåt där hon bland annat arbetat gentemot näringslivet.

Meningen är att den nya tjänsten ska vara en länk mellan kommunen och företag. Tjänsten har man skapat för att "effektivisera processer genom att samordna företagarnas ärenden inom kommunkoncernen i tät samverkan med utföraren av de upphandlade övriga näringslivstjänsterna som erbjuds på uppdrag av kommunen", skriver kommunen i pressmeddelandet.

Många har sökt den nya tjänsten.

– Det har varit mycket stort intresse för den nya tjänsten och vi har haft goda förutsättningar att finna en riktigt bra kandidat. Camilla är som klippt och skuren för uppdraget med lång och gedigen erfarenhet från företagsutveckling, säger Ulf Kullin.

– Jag är stolt och glad över den här möjligheten. Nu ser jag verkligen fram mot att börja första december och skapa en så bra lotsfunktion som jag bara kan, säger Camilla Janbring i pressmeddelandet.