Meningen med den nya hinderbanan är att barnen ska röra mer på sig. Inte bara när de har idrott, utan så ofta som möjligt. Det säger Stefan Gustavsson som är idrottslärare på skolan.

– Vi har planerat för det här i ett par år och sökt bidrag. Det är kul att vi kan köra igång på riktigt i dag, säger han.

För att göra invigningen extra festlig hade man bjudit in ett par gladiatorer, Irman Smajic, som bland annat är regerande världsmästare i MMA, och Erica Weidenstolpe, som bland annat tävlar i fitness.

Artikelbild

| Erica Weidenstolpe och Amanda Sörenberg utmanade varandra på stångkamp. Matchen slutade oavgjort.

– Det här är jättekul och roligt att kunna göra något för barnen. Det är viktigt att barn rör på sig så mycket som möjligt. Det är klart man ställer upp!, säger Erica Weidenstolpe som var laddad innan tävlingarna drog igång.

Eleverna ställde upp med fyra tävlande i sjätte klass: Viggo Rutfjäll, Theo Sandfält, Georgina Langhorn och Amanda Sörenberg. De tävlade förr allt vad tygen höll.

Efter attackboll var det dags för stångkamp. Där satt elever och gladiatorer grensle över en bom och försökte få ner varandra. Efter det blev det dragkamp.

Över 300 barn var församlade och hejaropen skallade, försiktigt i början men med tiden blev det mer högljutt.

Artikelbild

| Theo Sandfält var koncentrerad och gjorde bra ifrån sig på den nya hinderbanan.

Kompisarna Ida Rampeltin och Ida Pettersson tror att de kommer att använda hinderbanan.

– Jag tycker att det är jättekul att den finns här, sade Ida Rampeltin.

Artikelbild

| Stefan Gustavsson passade på att dra lite regler för de tävlande.

– Jag skulle hellre sett att den var mer oval, så man kan köra på varv efter varv. Jag kommer nog använda den ganska lite för jag tror inte att jag når allt, säger Ida Pettersson.