Tre kaffebryggare och två dammsugare. När Isabelle Gustavsson såg annonsen om miljöbilen så tänkte hon att det passade bra.

– Man samlar ju på sig så mycket grejer och jag skulle ju ändå hämta barnen så då passade jag på, säger Isabelle Gustavsson som besökte miljöbilen när den stod parkerad utanför församlingshemmet i Hjorted på måndagseftermiddagen.

Isabelle Gustavsson tycker att det är lite bökigt att åka till tippen, så därför tycker hon att ett besök hos miljöbilen var perfekt.

Artikelbild

| Hemelektronik. Lisbeth Kullberg fick ta emot dammsugare, lampor och kaffebryggare av Isabelle Gustavsson.

– Tippen i Ankarsrum har öppet på måndagar och så ska man ha ett kort och så hittar man inte det. Man kommer aldrig till liksom, säger hon.

Just i dag är det Lisbeth Kullberg som bemannar miljöbilen när den besöker Hjorted. Totalt turas fyra personer om att åka ut med miljöbilen till Blankaholm, Ukna, Blackstad, Edsbruk, Odensvi, Totebo, Tyllinge, Hallingeberg och Hjorted.

– Här lämnar man saker från sitt hushåll. Batterier, lampor, småelektronik, inga vitvaror. Först och främst är väl tanken att de som har svårt att ta sig till återvinningsstationerna, de som inte har körkort eller har svårt på ett eller annat sätt att ta sig. För dem är det jättebra att man står så här lättillgängligt, säger Lisbeth Kullberg.

En röd bil kör upp bredvid miljöbilen. Det är David Klasén.

Artikelbild

| Miljöbilsbesök. Isabelle Gustavsson passade på att slänga avfall när hon ändå skulle hämta barnen Isak och Jakob. Till höger syns David Klasén.

– Det här är smidigare än att åka till tippen. Det är bra att bli av med lite, säger David Klasén medan han plockar fram batterier, elljusstakar och glödlampor.