I Coffice lokaler i centrala Västervik har ett 30-tal personer samlat för att lyssna på Jenni Laapotti och Cecilia Victoria Åslund som tillsammans driver Digitalsnack social mediebyrå och har en podcast med samma namn.

– Vi är digitala nomader som finns där kunden finns. Just i dag är vi här i Västervik, säger Jenni Laapotti som själv bor i Vimmerby.

Cecilia Victoria Åslund är bosatt i Karlstad.

Artikelbild

| Coffice. Cecilia Victoria Åslund och Jenni Laapotti som tillsammans driver Digitalsnack social mediebyrå ger sina hetaste tips. Så här sammanfattar de tipsen: bildspråk, innehåll trumfar allt och mät rätt saker.

Just i dag ska de avslöja fem tips som hjälper företagare att lyckas på instagram.

– Vår första tips är bildspråk. Det här företaget har en genomgående färger på sin sida och bilderna är tagna på samma avstånd. Det ger ett enhetligt intryck. Det är viktigt att hålla ett tydligt produktfokus, säger Jenni Laapotti.

Tips nummer två har rubriken Förväntningar. I och med att mobilkamerorna är så bra i dag menar duon att följarna förväntar sig att bilderna har bra kvalitet.

– Det är också viktigt att ha ett tydligt koncept och fokusera på det som är viktigt, säger Cecilia Victoria Åslund.

Innehåll är punkt tre.

– Det är bra med rörligt material, våga testa något lite annorlunda och låta produkten täcka en stor del av bildern, säger Jenni Laapotti.

Att engagera besökarna är också bra, exempelvis med hjälp av röstning.

Duon tipsar också om att göra små miniserier med tre eller fyra bilder och att geotagga för att på det sättet synas i "upptäckarflödet".

Sista tipset är att schemalägga inläggen och att ha koll på vad som händer runtomkring så att inte flera evenemang krockar med varandra och slåss om utrymmet.