Klockan tio på lördagsförmiddagen slog portarna upp till Löga Beach Party vid Lögarbergen i Västervik. Festivalen som satsar på en kombination av strand, bad och musik lockade 1 000 personer till dagstimmarna, med fokus på sol och umgänge.

– Så många personer har vi inte haft under dagen förut, det var överraskande. Många kom tidigt och stannade sent. Vi är jättenöjda, säger Jesper Björkman, som är en av arrangörerna.

Festivalområdet höll öppet fram till klockan fem på eftermiddagen. Därefter riggades scenen om för kvällens lineup då artister som Hoffmaestro, Markoolio och Vigiland väntade. Totalt uppskattar man publiksiffran till omkring 2 500 personer, även om någon exakt siffra inte är fastslagen ännu.

Nytt för i år var att man valde att koncentrera festivalen till en dag i stället för två.

Vad har ni fått för reaktioner på det?

– Mycket positivt, men när det väl var slut ville många ändå ha tvådagars. Jag tror att det här var året då folk var riktigt nöjda. Allt flöt på väldigt bra, säger Jesper Björkman.

Flera gäster hade rest från andra städer för att gå på festivalen, bland annat från Linköping och Eksjö.

– Men jag har även hört personer som har kommit från Umeå, Göteborg och Stockholm. Det är en blandad kompott. Jag tror att folk tilltalas av att det är ett unikt ställe precis vid vattnet. Sedan har vi satsat på att få bra artister och bra ljud och ljus.

I år varvades DJ:s med livemusik, och Jesper Björkman uppskattar att medelåldern på publiken var något högre än tidigare år.

– Det var skoj att vi kunde locka en bredare publik.

Ett orosmoment var hur väderleken skulle utveckla sig. Förra året var festivalen förlagd en vecka tidigare.

– När det var perfekt väder förra helgen blev jag lite orolig och tänkte att det kanske var dumt att vi flyttade det, men nu fick vi sol och växlande molnighet. När solen kom fram var det väldigt varmt, så det här blev lagom.

Målet är att festivalen ska komma tillbaka även nästa år.

– Det är klart att vi vill fortsätta. Vi ska sätta oss ner och utvärdera det här under veckan.

Omkring 50-60 personer har jobbat runt omkring arrangemanget, något som betyder mycket.

– Ett supertack till alla som ställer upp och är delaktiga i att hjälpa till, säger Jesper Björkman.