– Jag är så taggad. Jag kommer bjuda på ny musik, bra tempo och energi. Låtar som jag älskar och som ska bli kul att spela och visa upp, säger Sabina Ddumba som kommer att uppträda på Visfestivalen fredagen den 13 juli.

Låtarna beskriver hon som annorlunda från det hon gjort tidigare. Men de handlar fortfarande om livet. Om tankar och känslor. Med musiken vill hon beröra.

– Jag tror att när det berör mig så berör det andra. Jag försöker skriva om saker som står mig nära, som är på riktigt, som är verkliga för mig. Men visst kan det bli utmattande att göra det hela tiden. Då måste man lattja, få benen att röra på sig.

Också det kan göra publiken berörd.

Hennes senaste singel "Small World" har stor igenkänningsfaktor. Den handlar om att känna sig ensam med sina tankar och känslor. Att lyssna på låten kan vara en tröst, en förståelse om att man i alla fall inte är ensam i det.

Under förra hösten var det tv-tittarna framför Så mycket bättre som blev berörda av Sabina Ddumba och hennes låttolkningar.

– Att vara med i Så mycket bättre var roligt. Framför allt att ta fram låtarna, hela den resan. Att se vad det blev. Jag är glad att jag gjorde det och jag hade tackat ja igen om jag fick frågan.

Sabina Ddumba lovar att några av låtarna kommer att spelas under Visfestivalen.

Men innan Sabina Ddumba blev känd för hela svenska folket var det inom körlivet och Tensta Gospel Choir som artisten i henne föddes.

– Jag växte upp där. Det var där jag blev Sabina.

Hon började med körsång som 14-åring och vid sidan av sjöng hon på bröllop, välgörenhetskonserter och ägnade sina projektarbeten i skolan åt musik. Hoppet från kör till solokarriär var alltså inte särskilt stort.

Även om Sabina Ddumba under tiden i kören lärde sig mycket om musik vill hon inte se det som någon sorts skolundervisning.

– Nej, jag ser inte kören som en skola och jag har inte gått någon musikutbildning. Jag har helt enkelt gått i livets skola. Man lär sig alltid saker längs vägen.

Men, hon trycker på vad som verkligen betydde något i kören. Alla människor där. Alla bröder, systrar, mammor och pappor. De blev alla som en riktigt stor familj.

Och med lärdomarna från livet ger sig Sabina Ddumba ut på turné. Först runt om i Sverige, sen är det USA och resten av världen som lockar.

– Jag ska spela så himla mycket. Det ska bli så roligt, jag älskar att spela live, berättar Sabina Ddumba.