Slottsholmen får förlängd tidsfrist

Sista mars ska de sista arbetena på Slottsholmen vara färdiga. Då ska bland annat det nya hotellet vara på plats.

Arbetet pågår för fullt vid hamnplanen. Till vänster i bild syns bottenplattan till hotellet. Till höger gästhamnens nya servicebyggnad.

Arbetet pågår för fullt vid hamnplanen. Till vänster i bild syns bottenplattan till hotellet. Till höger gästhamnens nya servicebyggnad.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västerviks kommun2019-10-10 06:00

Kommunstyrelsen godkände i veckan en förlängning av exploateringsavtalet mellan Västerviks kommun och Slottsholmen.

I avtalet regleras vem som ska göra vad i det stora, och numera rikskända, projektet att omdana Slottsholmen. Det ursprungliga avtalet tecknades 2013, och målgång var först tänkt till 25 oktober 2018. Det blev en förlängning med först ett år, och nu till den 31 mars 2020.

De två stora bitarna som återstår för bolaget Slottsholmen 1 Invest AB att färdigställa är det flytande hotellet med 36 rum och den flytande servicebyggnaden för gästhamnen. Just nu kan man se hur båda byggs vid hamnplanen i Västervik. Preliminärt är det sagt att det flytande hotellet ska angöras vid Slottsholmens huvudbyggnad i december. Servicebyggnaden ska vara på plats dessförinnan.

Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) tycker att det är förståeligt att projektet dragit ut på tiden.

– Det har inte varit något vanligt bygge, och man kan ju se att det händer saker.

En fråga i avtalet orsakade dock diskussion i kommunstyrelsen.

En stor del av parkeringsplatserna vid varmbadhuset har hör numera till Slottsholmen. Kvar finns bara några få som är tillgängliga för allmänheten. Moderaten Harald Hjalmarsson tror att efterfrågan på p-rutor vid varmbadhusetkommer att öka i framtiden om det kommer igång verksamhet i byggnaden.

– Vi tror att man kunde göra något åt layouten på parkeringsplatsen. Ytan kunde utnyttjas bättre. Eventuellt skulle man kunna utöka ytan på parkeringsplatsen något.

Karta: Slottsholmen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!