Från den 17:e juni till och med den 5:e juli kommer det var fullt av lekar och aktiviteter ute vid Ryvenäs i norra kommundelen. Vi når Gun-Britt Rindstål, som är samordnare på Överums fritidsgård, och hon är exalterad över de kommande veckorna.

– Vi har sett ett stort intresse bland ungdomarna och anordnat en del informationsträffar där vi presenterat vad det är som händer ute på Ryvenäs, säger Gun-Britt.

Gun-Britt berättar att Sommarkul på Ryvenäs har varit en mångårig favorit, riktigt hur länge dem har hållit på minns hon inte men det är nog runt trettio år. De kommande veckorna står det mycket på agendan ute vid Ryvenäs. Dagliga aktiviteter som att åka vattenskidor eller att fiska varvas med specialaktiviteter, där en nyhet för i år är att Sommarkul får besök av Camp Cirkus från Norrköping en del av dagarna. Det kommer även finnas en mindre kioskverksamhet.

– Det är viktigt att man kan umgås över alla åldrar, så därför ordnar vi en del grillkvällar och en trivseldans, berättar Gun-Britt.

Sommarkul på Ryvenäs välkomnar barn och ungdomar i alla åldrar, men ska man vistas på området utan målsman så ska man vara född senaste 2007 samt vara simkunnig. Även i år kommer det att erbjudas busstransport två dagar i veckan till och från Ryvenäs från en del orter i norra kommunen. Den stora frågan är så klart vem det är som tar hem titeln som sommarens "Ryvenäsare" i den traditionsenliga tävlingen "Ryvnäsarn".