– Så sjukt skönt med regn, säger Alva Häll som är med sina kompisar på Löga Beach Party. Det är första gången de är här, och de verkar inte besvikna. Kompisgänget står i sanden och visar upp olika gymnastiska konster.

Överallt på området står människor och dansar. Andra spelar beach volleyball eller är samlade runt ett bord och försöker slå ner pingisbollar i ölglas – "beer pong". Att Löga Beach Party är något särskilt inser man fort. Associationerna går genast till grekiska ö-fester. Och besökarna verkar älska det.

– Här är alla som de är och ingen bryr sig. Här har ingen komplex. På vanliga krogar tänker folk så mycket på hur de ser ut, säger Jacob Ekdahl som tillsammans med Rickard Björkman och Alexander Gall är på festivalen för tredje året i rad.

Artikelbild

| Kompisarna Ida Karlsson, Josefine Eek, Emelie Karlsson, Julia Pettersson och Alva Häll besökte Löga Beach Party för första gången.

– Det börjar bli tradition nu. Vi har hus på Gränsö så vi brukar göra en weekend av det.

De sitter runt ett bord i sanden och dricker öl och verkar inte heller de bekymrade över regnet som börjat falla.

– Det här är det största som händer i Västervik, säger Jacob Ekdahl.

Rickard Björkman och Alexander Gall ser fundersamma ut.

Artikelbild

| "Beer Pong"-bord stod uppställd på stranden på Löga Beach Party och lockade många till spel.

– Det slår väl inte Visfestivalen, eller?

Vilken av festivalerna som egentligen är störst spelar ingen roll, för det största är att både Visfestivalen och Löga Beach Party finns och gör Västervik till den sommarstad alla pratar om.

Artikelbild

| Lek och häng på standen.

Under kvällen spelar Daniel Adams-Ray, Labyrint, LBSB och DJ Christy Million.