Svårt få besked om flytande hotellet

Slottsholmens flytande hotell tar nu form vid södra hamnen. Men att få svar på huruvida bygget blir klart enligt tidsplanen, det vill säga innan årsskiftet, visar sig vara en hård nöt att knäcka.

Arbetet med det flytande hotellet pågår vid södra hamnen i centrala Västervik.

Arbetet med det flytande hotellet pågår vid södra hamnen i centrala Västervik.

Foto: Lotta Gometz

Västervik2019-12-03 08:00

Det tycks i alla händelser som att arbetet drar ut lite grand på tiden.

Förra veckan inkom nämligen en ansökan till kommunen från Alm Equity AB och 2A Entreprenad om att få förlänga avspärrningarna runt byggnationen på Skeppsbron, vilket man också fått beviljat. 

Den första ansökan gällde från den 14 oktober och cirka tre veckor framåt. Nu har kommunen förlängt tillståndet till och med den 31 januari.

Från entreprenörens sida är man knapphändig med information kring hur bygget framskrider.

Efter att vi vid upprepade tillfällen under den senaste veckan sökt Alm Equity AB och Slottsholmen för att få information om huruvida tidsplanen håller och om vi kan få boka in ett besök blir vi till slut kontaktade av Stephanie G. Bonn på Ulvaeus PR-företag Zap PR som meddelar oss att företaget bjuder in till en pressträff, och svarar på frågor, först när hotellet är färdigt. 

Men även om entreprenören är knapphändig med information har nyfikna Västerviksbor kunnat följa arbetet på hyfsat nära håll sedan pontonen anlände till södra hamnen i slutet av augusti i år. Det är nämligen här hotellet, som kommit i moduler, monteras innan det bogseras till slutdestinationen vid Slottsholmen. 

Det var i våras som det blev klart att Ulvaeus och Alm Equitys hotellidé de facto kunde bli av – när såväl kommunen som länsstyrelsen sagt sitt och gett projektet grönt ljus.

Totalt kommer hotellet att rymma 33 rum.

Hotellet får 33 rum och byggs i två plan.
Hotellet får 33 rum och byggs i två plan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!