Enligt Statistiska centralbyrån och Valmyndigheten har 31 procent av SD:s kommunfullmäktigeledamöter hoppat av under den här mandatperioden.

Hur kan ni se till att era ledamöter stannar kvar hela mandatperioden?

– Vi har ägnat fyra år åt att stabilisera organisationen. Vi växte väldigt mycket i förra valet, kanske lite mer på vissa håll än vi hade kapacitet att göra egentligen, men det har vi jobbat på väldigt mycket.

Artikelbild

| På onsdagen talade Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson på Spötorget i Västervik.

Partiet har fler kandidater i den här valrörelsen jämfört med förra. Jimmie Åkesson är optimistisk.

– Jag tror att problemen kommer att vara avsevärt mindre den här gången.

En SD-ledamot i Västervik lämnade partiet för ett socialistiskt parti. Hur kommenterar du det?

– Det låter inte som särskilt vanligt, det låter till och med ganska unikt. Jag vet inte om det säger något om oss eller om det säger något om den personen kanske.

Artikelbild

| Många lockades till Spötorget när Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson höll torgmöte på onsdagen.

I Västerviks kommun arbetade 166 personer med utländsk bakgrund inom äldreomsorgen i somras. Enligt en lokal politiker hade man inte klarat av bemanningen utan de här personerna. Hur ser du på arbetskraftsinvandring?

– Om vi har dålig matchning på vår arbetsmarknad behöver vi ta hit utländsk arbetskraft, vi har inga problem med det. Det jag har vänt mig mot är den förra regeringens uppluckring av reglerna så att i princip vem som helst kan komma oavsett om vi har behov av det eller inte. Det har gjort att en del har kommit hit och konkurrerar om okvalificerade jobb. Så ska det inte vara.