På parkeringsplatsen vid Gamleby folkpark står några bilar med släpkärror lastade med mopeder. Besökarna har varit inställda på mopedrally, men av det blev intet.

Lördagmorgonen bjöd på ett rejält regnväder, och arrangörerna fick fatta beslutet att ställa in.

– Vi lyckades ändå få ut meddelandet snabbt på social medier. Mopedister som kom hit bjöds på fika, säger Sanne Swahn, från Folkparksföreningen.

Artikelbild

| Kim Pettersson tog sin ombyggda motorcykel från Husqvarna på släp. Bilen en Volvo Duett.

Vid elvataget när starten skulle ha gått har det lagom klarnat upp. På parkeringen står Kim Pettersson och lastar av sin moped. Ett hemmabygge som bygger på motorcykel – en Husqvarna Rödmyra – som fått mopedmotor.

– Vi är några som kommer att köra en runda ändå, säger han, och spänner på sig hjälmen.

En liten grupp mopedister ger sig ut på de regnblöta vägarna.

Det var inte bara mopedrally som stod på programmet. En bakluckeloppis var också planerad.

Artikelbild

| Emma Pålsson sålde bland annat dvdfilmer. Hon var nöjd med kundtillströmningen.

Även den påverkades av regnvädret. Det blir en mer traditionell loppmarknad på under tak. En av försäljarna är Ingegerd Nilsson som bland annat hade sticklingar och hemkokt marmelad på sitt bord. Hon berättade att hon tvekade att ge sig ut när hon tittade ut genom fönstret på morgonen. På plats fanns det ändå en hel del kunder som gick runt bland loppisborden.

– Hittills har det gått rätt bra, säger hon.

Sanne Swahn i arrangörsföreningen hoppas på bättre lycka nästa gång. Bakluckeloppisar vid folkparken är planerade den första lördagen i varje månad till och med augusti.