I vår presenterar riksteaterföreningen fem föreställningar. Redan på alla hjärtans dag inleds teatervåren med "Säg Algots det räcker". Föreställningen handlar om Solveig och hennes uppväxt på 50- och 60-talet. Algots var ett konfektionsföretag från Borås som fanns på riktigt mellan åren 1907 och 1977.

Därefter visas "Två systrar och en begravning" i Ankarsrums folkets hus den 27 mars. Den 12 april blir det soppteater "Swing is the thing" på Västerviks stadshotell, då Caroline Wennergren hyllar Ella Fitzgerald.

På både sport- och påsklov visas föreställningar för barn och unga, båda gångerna i samarbete med Västerviks kommun.

Först ut är "Bortbytingen" den 21 februari. Sagan är fritt tolkad efter Selma Lagerlöf och handlar om en mamma och pappa som glömmer barnvagnen i skogen och när de hittar vagnen igen är barnet utbytt mot en trollunge.

– "Bortbytingen" regisseras av en av Sveriges få skräckregissörer och är lagom läskig för att det ska killa lite i en sjuårings mage. Vår vision är att familjer ska kunna gå på teater tillsammans och att barnen inte enbart går på teater med förskolan eller skolan, säger Bisse J Johansson.

På påsklovet avslutas riksteaterföreningens program med dansföreställningen "I mellan".

– Den handlar om att vara tredje generationens barn och ynnesten att kunna flera språk. Ungdomar kommer att kunna få gratis biljetter via skolan, det här är en chans för 13-åringar att få gå och titta på dans, säger Bisse J Johansson.