Den första juli ska bygget vara klart och därefter tillkommer pappersarbete, sen ska man vara redo att ta in gäster. Michael Carlsson berättar om husets historia medan byggarbetare är i full gång med renoveringsarbetet runtomking. Bygget blev försenat då man upptäckte gjuten gips med asbest i huset, men sedan september förra året har renoveringen rullat på. Michael berättar att de har slopat benämningen "vandrarhem" då han menar att det säger väldigt lite om deras verksamhet:

– Vi kallar oss för ett hotellboende. Det ska vara lite mer "relaxed", lite mer modernt, säger han.

Incheckningen ska vara automatisk och en traditionell reception kommer inte finnas. Man har även planer på att låta frukostsalen agera glasservering om dagarna.

Artikelbild

| Anna Carlström är hotellchef, här tillsammans med ägaren Michael Carlsson.

Med i bilden är den nya hotellchefen, tjugosexåriga Anna Carlström. Hon är nyexaminerad miljövetare och planerar att ta stor hänsyn till hållbarhet i sitt arbete. På husets andra våning byggs en altan, som Michael ser som husets stora tillgång. Där ska gäster kunna sitta och titta ut över Västervik. Inför högsommarsäsongen menar Michael att de inte är speciellt oroliga, den stora utmaningen kommer i höst och resten av vinterhalvåret – hotellboendet ska nämligen vara öppet året runt.