Samhälls- och debattprogrammet Opinion live i SVT kommer till Teater och konferens i Västervik under torsdagen. I programmet ska man debattera den svenska äldreomsorgen. Från Västervik är publik och deltagare på länk för att möta politiker och ansvariga i studion i Göteborg.

En av deltagarna är Therese Ringdahl Nilsson som under slutet av förra året startade ett upprop om villkoren i äldreomsorgen, bland annat genom Facebookgruppen "Vi som vill se en förändring inom äldreomsorgen".

Eskil Lundgren är redaktör för programmet.

– För oss började det med att artisten Pernilla Andersson gick ut och kritiserade ett vårdbolag för ett par veckor sedan. Sedan dess har hon varit med i många medier. Det här är en fråga om är ständigt aktuell och berör jättemycket, det vet vi.

Han säger att frågan om äldreomsorgen bubblat upp på flera ställen i landet.

– När vi började att titta närmare på det så fann vi Thereses grupp och engagemang. Hennes röst är en sådan vi letar efter, den tyder på starkt engagemang och vi vill vara med och lyfta den här frågan.

Programledaren Belinda Olsson säger att frågan är viktig för alla.

– Det har min mamma sagt. Hon är 82 och är börjar bli orolig. Det är helt klart en viktig fråga som berör många och vi vill visa att det finns upprop och uppror av det här slaget i hela landet.

– Jag hoppas som alltid att programmet ska leda till något. Vi ska inte bara konstatera hur det kan se ut, utan komma framåt: Vad gör vi nu då?