Festivalgeneralen Calle Åstrand är nöjd med bokningarna:

– Båda är artister som passar bra i ett avskalat format.

Moneybrother kommer till ruinen ensam, medan Albin Lee Meldau kommer att ha med sig ett mindre band.

Artikelbild

| Moneybrother spelar i ruinen lördagen den 12 juli.

Bakom namnet Moneybrother döljer sig Anders Wendin. Han slog igenom i början av 2000-talet – då en artist med ett bredbent rocksound och ett stort kompband. På visfestivalens scen får hans låtar en annan skepnad. Moneybrother gjorde visfestivalspremiär 2017.

– Han gick hem hos publiken och har frågat om han inte får komma tillbaka, berättar Calle Åstrand.

Det är typiskt för många bokningar till visfestivalen. Det svåra kan vara att övertala artisten att komma till Västervik en första gång.

– Har de väl spelat här så brukar de vilja återvända. Det är speciellt att spela här med publiken så nära. Det är lite som att spela i någons vardagsrum, säger Calle Åstrand.

Artikelbild

| Albin Lee Meldau blev känd och folkkär genom TV-programmet "Så mycket bättre".

Albin Lee Meldau blev känd för vidare kretsar i höstas med TV4:s program "Så mycket bättre". Dessförinnan var han främst en angelägenhet för en smalare publik. I bagaget hade han ett antal singlar och en ep, med musik som beskrivits som en uppdatering av 60- och 70-talssoul.

Moneybrother spelar lördagen den 13 juli, och Albin Lee Meldau fredagen den 12 juli. Calle Åstrand säger att årets program kommer att bli komplett inom kort med ytterligare ett artistsläpp. Klara sedan tidigare är bland andra Jack Vreeswijk, Amanda Ginsburg, Lars Demian, Linnea Henriksson och Lena Willermark. Festivalen pågår mellan den 11 och 13 juli.